Een woning voor de (fysiek) ouder wordende cliënt met een intensieve zorgvraag. Een een hele bijzondere groep waar kleine signalen heel groot kunnen zijn en waar zorg op maat geven geboden wordt aan de ouder wordende cliënt.

Niets moet en alles mag! Je mag zijn wie je bent!
Wie is toch die man voor de ingang van Brink 20-22? Sommigen hebben hem vast wel eens gezien. Wat zielig zo alleen buiten,….koud zeg, lekker gemakkelijk voor het personeel! Maar is dit echt wel zo? Nee, dit is niet zo. Deze man heet Herman en geniet van een fijne oude dag. De persoonlijk begeleider is op zoek gegaan naar de wensen van Herman, met als doel te genieten van zijn oude dag. Herman wil buiten zitten zodat iedereen hem ziet, zodat hij iedereen kan begroeten. Hij wil contact, hij wil er op uit, hij wil zwemmen, hij wil naar PSV. Herman zoekt een netwerk om zich heen. Dit hebben we vastgelegd in zijn persoonlijk plan. Door op zoek te gaan is:

  • zijn netwerk verbreed.
  • spreekt iedereen Herman aan.
  • wordt iedereen begroet met een grote glimlach.
  • hebben wij vrijwilligers voor hem gevonden zodat hij er uit kan en zodat hij kan zwemmen.

Dit is levenskwaliteit voor Herman!

Een bijzondere woning.
Cliënten die ouder worden en cliënten die door hun handicap meer rust en minder prikkels nodig hebben. Cliënten die niks meer hoeven en die op hun eigen tempo de dag starten en beleven. De een slaapt uit en de ander wil er vroeg uit en dit wisselt per dag. We hebben te maken met dementie en met zowel lichamelijk als geestelijke achteruitgang. Waar heb je als cliënt behoefte aan. Waarin wil je begeleid worden vanuit je omgeving. Wij helpen en begeleiden deze cliënten in hun achteruitgang en proberen zoveel mogelijk kwaliteit van leven te behouden. We gebruiken levensboeken als hulpmiddel voor de cliënten om herinneringen te koesteren. De woning is sfeervol ingericht met warme kleuren, op het niveau van de cliënt. Met voor iedereen een eigen persoonlijke plek met spulletjes die belangrijk zijn om je veilig te kunnen voelen.

Een plek die veiligheid, sfeer, aandacht en warme zorg biedt.
Een arm om je heen, een luisterend oor, betrokkenheid, waardering en een klik hebben met je omgeving dat zijn speerpunten voor deze woning.

Wat zouden we moeten zonder alle hulp!
Familie, verwanten, vrijwilligers en medewerkers. Iedereen is belangrijk. Samen zijn we sterk.
Familie, verwanten, vrijwilligers ondersteunen bij activiteiten en daardoor hebben onze cliënten een zeer gevarieerd weekprogramma: ze gaan naar de kerk, zwemmen, wandelen, naar de thuiswedstrijden van PSV. Samen zorgen we dat de tuin er mooi bij staat, zodat we kunnen genieten van elk seizoen.

Waar je rustig aan mag doen als je even weinig energie hebt!
Op je eigen tempo opstaan. Op je eigen manier de dag beleven. De een wil graag in de ochtend douchen de ander liever in alle rust in de middag. Activiteiten worden aangeboden op en vanuit de woning is een huislijke sfeer. Cliënten kunnen meedoen of meebeleven vanuit de zijlijn. Voor iedereen is het anders. Er zijn cliënten van het dagactiviteitencentrum die de middag bij Brink 20-22 doorbrengen. Eerst lunchend en daarna rustig aan te kunnen en mogen doen. Cliënten hebben hier zelf voor gekozen en genieten bij ons van een huiselijke sfeer. Eten is voor de een gezelligheid, gesprekken voeren. Iemand anders doet dit liever in een rustige omgeving met begeleiding zodat hij/zij zich kan concentreren op het slikken. Dit is allemaal mogelijk. We hebben geen haast.

Brink 20-22 een woning waar je kunt blijven tot het einde van je leven als dat je wens is.
Als je al zo lang woont in een voor jouw vertrouwde omgeving en je veilig voelt mag je als je dit wenst het leven verlaten op deze vertrouwde plek. Wij bieden palliatief zorg en begeleiden onze cliënten in hun laatste levensfase. Wij delen onze kennis indien dit gewenst is met medewerkers van andere woningen zodat ook daar cliënten in hun eigen vertrouwde omgeving kunnen sterven. Ook hier blijven wij op zoek gaan naar kwaliteit van leven. Het is een intense en bijzondere gebeurtenis waarbij een multidisciplinair team om de cliënt heen staat en de cliënt zo goed mogelijk begeleidt naar het laatste moment.