Robot_Tentoonstelling_03 

Op 8 oktober 2015 heeft op Zonhove een belanghebbendendag plaatsgevonden over de mogelijke rol van robots in de zorg. Voor dagactivering van Zonhove is dat aanleiding geweest om het Robotproject op te zetten. Cliënten hebben bij verschillende kringloopwinkels materiaal verzameld. Ook heeft de buurtvereniging spullen aangeleverd en heeft de Emiliusschool oude computers gedoneerd. Het materiaal is gedemonteerd en de computers werden ontmanteld.
De activiteitenbegeleiders zijn ook met de cliënten één op één gesprekken aangegaan over robots. Welke vragen roepen robots op, hoe zien ze er uit? Wat maakt een robot voor jou een robot? En wat kunnen robots allemaal of wat hoop jij dat ze kunnen?
De cliënten zijn met deze ideeën aan de slag gegaan. Waar mogelijk zelf, anders met hulp van de begeleider. Voor de cliënten was het een bijzonder project dat ‘eens iets helemaal anders was’. Er was voor ieder wat wils. Van ontmantelen tot filosofische gesprekken, aanwijzingen geven over hoe hun robot moest worden, samen met de begeleider sparren om te komen tot creatieve ideeën. Als het aan hen ligt wordt het project vervolgd of nemen de robots het van ons over.

De eindproducten hebben veel reacties opgeroepen bij zowel cliënten als bezoekers. Cliënten waren zo enthousiast dat ze hun robot mee naar huis namen om er in de weekenden verder aan te bouwen en omdat ze al meteen zo trots waren op hun robot.

De meest creatieve pareltjes worden nu tentoongesteld in het gemeentehuis.

De expositie is van 12 mei t/m 23 juni 2016 dagelijks te bekijken in het gemeentehuis tijdens de openingstijden van 9.00 tot 12.30 en op maandag- en donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur.
Robot_Tentoonstelling_02  Robot_Tentoonstelling_01