Komende Prokkelweek (4 t/m 10 juni 2018) pakken we groots uit met het thema “Verkeersweek op Wielen”.

 

Onze bewoners bezoeken maandelijks het POWERCAFE in D’n Tref. Daar werd door hen aangegeven dat veiligheid op het terrein een speerpunt is voor hen! Men rijdt te hard, parkeert buiten de vakken en bewoners ervaren regelmatig onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties. Daar willen ze aandacht voor vragen, bij alle gebruikers van ons Zonhove terrein. Tijdens deze “Verkeersweek op Wielen” ontmoeten we elkaar en gaan we met elkaar in gesprek.. “hoe maken we het terrein veiliger voor alle weggebruikers..”

Iedereen (bewoners, personeel, familie, buren, leveranciers, gasten en voorbijgangers… ) is uitgenodigd deel te nemen aan de diverse activiteiten die er op het terrein georganiseerd worden.  DOE MEE!!

SAMEN MAKEN WE HET TERREIN VEILIGER!

HET PROGRAMMA:

Maandag 4 juni:

PROKKEL Sterrenslag in Utrecht; vanuit Zonhove gaan 2 sportieve teams op pad!

Dinsdag 5 juni 14.00 uur: 

Opening Verkeersweek op Wielen door Wethouder Cees Vortman en Regio Manager Yvonne den Exter en het Empowerment Team; bewoners gaan samen met de BOA op pad om weggebruikers attent te maken op veilige en onveilige situaties op ons terrein; DELA opent de Rolstoelwasstraat; Hartingbank doet een veiligheidscheck van de rolstoelen, en kleine reparaties worden gelijk geregeld. Ondertussen is een ander team van DELA bezig met de inrichting van de Verkeerstuin voor morgen!

‘s Avonds in de Café de Kwebbel, een Verkeersveiligheids Pub Kwis i.s.m. het Buurtpreventieteam met leuke prijsjes.

Tijdens de avonden gaan enkele bewoners met het BuurtPreventieTeam mee op stage; een rondje “Veiligheid op Zonhove” in de avonduren beleven. Uiteraard worden de ervaringen meegenomen in de veiligheidsscan.

Woensdag 6 juni:

Bewoners in actie om het terrein verkeersveilig te maken; een snelheidsmeting; en alle bewoners mogen een rondje door de Verkeerstuin; een behendigheidscircuit met bekende verkeerssituaties onder begeleiding van de ergotherapeuten. Ondertussen wordt in het logeerhuis gezellig lekkers gebakken, door gasten samen met medewerkers van de DELA. Uiteraard wordt de heerlijke traktatie ook rondgedeeld aan alle vrijwilligers.

Donderdag 7 juni:

Landelijke Prokkelstage dag! Op verschillende plekken op Zonhove en in Son lopen cliënten een dagje stage bij bedrijven en diensten. Er gaat zelfs een cliënt stagelopen bij de Eerste Kamer in Den Haag. “Cliëntenpolitie in Actie” met o.a. snelheidsmetingen met Veilig Verkeer Nederland; de hele dag is de Verkeerstuin open, ‘s-middags 15.30 en savonds 19.00 uur is het POWER Café open. Tijdens “Zonhove draait doorrrr…” en wordt er stevig gesproken over verkeersveiligheid op ons terrein n.a.v. de veiligheidsscan gemaakt door cliënten. Alle terrein gebruikers zijn hiervoor uitgenodigd om aan te sluiten en mee te praten… 

Zondag 10 juni 14.00 uur:

Sponsorloop door de Verkeerstuin, samen met familie, vrijwilligers en medewerkers van SWZ. Daarna een gezamenlijke afsluiting van de “Verkeersweek op Wielen” met een terugblik filmpje van de afgelopen week; Verkeersveiligheids oorkondes worden uitgereikt en praten we nog even na over de gezellige week onder het genot van een frietje met snack.

Onze “Verkeersweek op Wielen” is genomineerd voor de Gouden Prokkel in de categorie: “Innovatief”.