In D’n Tref kun je elke donderdagavond binnen lopen. Het is omgedoopt tot een café. Er is een tafel waar ouders verenigd in “Bie mekaa” met hun kinderen gezellig samen zijn. Het internetcafé is bemand.

Op donderdagavond 28 januari jl. was daarbij het eerste Powercafé. Iedereen die wil schuift aan tafel in het Powercafé. In het Powercafé kun je praten met cliënten over wat je bezig houdt of waar je mee zit. Je kunt je wensen en dromen vertellen. Maar je kunt ook over alledaagse dingen  praten. De maatjes Mandy, Robert en Martino denken met je mee over hoe je iets aan zou kunnen pakken.

Een mooi voorbeeld is de vraag van Janneke. Janneke gaf aan dat ze op haar lijn moet letten. In D’n Tref zijn lekkere dingen te koop, zoals chips. Kan er niet iets gezonds verkocht worden?? Zo gezegd zo gedaan. Robert is met Janneke naar de bar gegaan om dit voor te leggen. Het wordt opgepakt en vanaf volgend week verkopen ze ook gezonde snacks!

Wat mij het meest raakte was de evaluatie van de avond. Samantha zei: ” Ik kan hier zeggen wat ik wil, ik mag uitpraten en er wordt naar mij geluisterd”!

Yvonne den Exter, Regiomanager Son