Medio mei werd op feestelijke wijze de tuin van Brink 5-7 op Zonhove heropend. Een tuinfeest met barbecue, muziek en een optreden van zanger Olaf zorgden er voor dat het een erg gezellige middag werd.

De plannen om de tuin goed onderhanden te nemen, ontstonden ongeveer een half jaar geleden bij ouders van een aantal bewoners. Met name de beperkte mogelijkheid om met een rolstoel buiten te rijden was de aanleiding hiervoor. Er was veel gras en een verwaarloosde tuin. Er is daarom een nieuw ontwerp gemaakt dat tijdens de nieuwjaarsreceptie op Brink 5-7 werd bekeken. Daarnaast werd besproken hoe een en ander aangepakt zou worden.

Daarna begon, vanwege het gebrek aan middelen, de zoektocht naar ondernemers die een handje zouden willen helpen. En die werden gevonden! Met name de hulp van de firma Kuijpers was van grote waarde. Zij realiseerden, samen met ouders, de bestrating van de hele tuin. En dat was een flinke oppervlakte! Verder leverden de bedrijven Smetsers en de Gebr. van Stiphout materialen voor het maken van een prieel, bloembakken en een grote bank. Deze werden door een aantal ouders zelf gemaakt, echt vakmanschap. Luxus stelde een mooie schommelbank ter beschikking en de firma Etan (www.etan-international.com) leverde een trampoline, waarop de bewoners ook buiten lekker kunnen relaxen. Ook ontving de groep nog een geldbedrag van Verhoeven-Oss, waarvan een mooie grote parasol en hele fleurige bloempotten met inhoud werden aangeschaft.

Kortom, het was een zeer geslaagd project waarmee maar weer eens werd aangetoond dat, ondanks de soms slechte economische tijden, er nog steeds ondernemers zijn met het hart op de juiste plaats!

Foto 5 Tuin Brink 13-15 Foto 6 Tuin Brink 13-15 Foto 7 Tuin Brink 13-15 Foto 3 Tuin Brink 13-15 foto 2 Tuiin Brink 13-15 Foto 1 Tuin Brink 13-15 Foto 4 Tuin Brink 13-15