Het uitgangspunt voor de ondersteuning en behandeling is het Persoonlijk Plan. De persoonlijk begeleider, de cliënt en zijn/haar vertegenwoordiger(s) stellen het plan op. Samen bespreken ze hoe het gaat, welke doelen en aandachtspunten er zijn, wat daarvoor nodig is en welke personen erbij betrokken worden. Daarom is het altijd maatwerk. Ook het Persoonlijk Plan gaat uit van de visie dat eerst de kracht van de cliënt en zijn netwerk worden aangesproken. Bij kinderen die op de Emiliusschool zitten, werken we met ‘1 kind-1 plan’. Dit bevordert optimale afstemming tussen school en Zonhove. We evalueren het Persoonlijk Plan en de afspraken daarin jaarlijks met de cliënt.

In de Persoonlijk Plan bespreking van onze cliënten mogen cliënten zelf aangeven welke wensen zij hebben. Dennis had de volgende wensen:
– een keer een survivaltocht maken van twee dagen door de jungle;
– een dag acteur zijn. Het liefste in een actie film.
In de bespreking hebben we de wensen met Dennis doorgenomen. Dennis vertelde dat hij het heel gaaf vindt om in het bos te rijden met zijn rolstoel. Dat is voor hem echt het ultieme survival gevoel. Hij zou dat graag weer een keer doen.
Daarnaast zou hij graag in een actiefilm willen spelen zoals Rocky! We hebben bij SWZ Zonhove een eigen TV kanaal. TV0. Hierop worden 1 keer per maand (de laatste dinsdag van de maand) allerlei filmpjes uitgezonden. Op de vraag of hij zich acteur zou voelen als hij met TV0 een film zou maken, reageerde Dennis enthousiast. Dat was het helemaal!

Op een zaterdagmorgen zijn Dennis en zijn vriend Bart samen met het TV0 team bij elkaar gekomen. Dennis vertelde dat hij graag een Rocky film wilde maken. Er was gezorgd voor kleding en de juiste attributen. Dennis mocht samen met Bart bepalen wat er op film moest komen. Natuurlijk een bokscene, maar hij wilde ook een vriendin in de film die ontvoerd zou worden. Ook een scene in het bos voor het ultieme survivalgevoel mocht niet ontbreken.
Al snel merkten we dat we te maken hadden met echte acteurs! De opnames verliepen heel soepel en snel. Er werd geïmproviseerd en de vele actiescenes stonden er in 1 take op. Binnen 3 uur waren we dan ook klaar met filmen.
Omdat een film natuurlijk veel publiciteit moet krijgen is er een trailer gemaakt en zijn er overal op Zonhove flyers opgehangen. Op 16 Juli was het dan zover: de premiere! Met trikes werden de twee hoofdrolspelers opgehaald en via de rode loper de filmzaal ingeleid. Het was druk! De hele zaal zat vol met collega’s, vrienden en familie van Bart en Dennis. Met zijn allen hebben we genoten van een prachtige film.
Nu maar afwachten wanneer Rocky 2 uit gaat komen.

Leonie van Baal, Clustermanager