Zijn wie je bent
In een beschutte omgeving wonen, leren, werken en zorg ontvangen. Maar ook meedoen in de samenleving, omdat het dorp Son en Breugel letterlijk om de hoek ligt. Voor mensen met een (ernstig) meervoudige beperking is Zonhove het beste van twee werelden.
Allemaal anders
Iedereen is anders, ook op Zonhove. Iedereen heeft andere behoeften en wensen. Wij proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen. Zijn wie je bent, dat is het uitgangspunt. Kinderen krijgen volop de kans zich te ontwikkelen tot de mens die ze willen en kunnen zijn. Bij volwassenen ligt het accent op ontwikkelen óf op stabiliseren en comfort.
Alles bij elkaar
Zorg, wonen, werken, leren, leven, vrijetijdsbesteding, sport, lunchroom, zwembad, natuur. Alles bij elkaar op een beschermd, overzichtelijk en rolstoelvriendelijk terrein, midden in de samenleving. Dat is de kracht van Zonhove. Het geeft cliënten veel vrijheid om zelf te bepalen waar ze heen gaan. Alleen of met begeleiding.
Veel activiteiten
Een rustige en veilige, maar ook levendige omgeving. Veel cliënten van Zonhove ontmoeten elkaar ‘s avonds en in het weekend tijdens vrijetijdsactiviteiten. Er is van alles te doen, bijvoorbeeld in het gezellige ontmoetingscentrum d’n Tref. En wie er even tussenuit wil, kan snel en gemakkelijk naar het centrum van Son en Breugel.
Levensloopbestendig
Zonhove is er voor iedereen, van jong tot oud. Kinderen komen vaak binnen via Vroegbegeleiding of het Logeerhuis. Ze stromen door naar de Emiliusschool en, als het gezin eraan toe is, naar een woongroep. Later zijn er dagactiviteiten; voor de een met het accent op werk, voor de ander belevingsgericht. Stap voor stap trekken we samen met ouders op. We kennen elkaar goed en voelen een gedeelde verantwoordelijkheid.
Historie
Zonhove heeft een rijke geschiedenis. Al vanaf 1963 zijn we gespecialiseerd in de behandeling van mensen met een meervoudige beperking. Aanvankelijk alleen kinderen en jongeren, later ook volwassenen. Ook heeft Zonhove steeds meer kennis in huis gehaald op het gebied van zeer complexe beperkingen. Ruim veertig jaar intensief werken met deze doelgroep zorgt voor een schat aan ervaring.