Zonhove doet mee met het landelijk project van het Oranjefonds: “Ik word Maatje”.

Wat is een maatje:
De één op één vrijwilliger onderhoudt persoonlijk contact met één cliënt en ondersteunt deze, bijvoorbeeld bij het zwemmen, bij het op stap gaan, doet samen met de cliënt een spelletje of geeft ontwikkelingsgerichte ondersteuning. Vrijwilligers die een-op-een contact hebben met een cliënt worden ook wel een MAATJE genoemd.

Veel cliënten hebben al een hartverwarmende (langdurige) relatie opgebouwd met een vrijwilliger maar er zijn nog genoeg cliënten die ook graag een persoonlijk maatje willen.

Op Zonhove zijn we met een groep medewerkers aan de slag gegaan om het maatjesproject een extra impuls te geven. Dit loopt gelijk met de landelijke campagne van het Oranjefonds, waarover meer te lezen is op www.ikwordmaatje.nl. SWZ ontvangt € 14.000,– subsidie van het Oranje Fonds om het maatjesproject te realiseren, vrijwilligers te werven, zo nodig relevante scholing aan vrijwilligers te bieden.

De komende maanden schrijven we regelmatig in de Mooi Son en Breugel krant over het leven van onze cliënten en hun behoefte aan een maatje.

Op de website www.werkenbijswzzorg.nl vind je een overzicht van alle vacatures van onze cliënten voor een maatje. Lijkt het je leuk om 1 keer per 14 dagen een maatje te zijn voor een van onze cliënten, samen een eindje te wandelen, fietsen, zwemmen of een andere activiteit te ondernemen, dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen.

Cora van der Heijden, vrijwilligersconsulent SWZ, 088-799893, e-mail: vrijwilligers@swzzorg.n of kijk op de website en neem contact op met de contactpersoon bij de vacature.