thumbWat maakt het leven de moeite waard? Fijn wonen, passende dagactiviteiten, goede zorg. Zeker. Maar ook mensen met een meervoudige beperking willen meer. Ontmoeting, uitstapjes, genieten van muziek of de natuur, hobby’s, winkelen. Zonhove biedt een veelkleurig palet op het gebied van recreatie, vrijetijdsbesteding en welzijn.

Altijd iets te doen 
De vele activiteiten op Zonhove zijn voor cliënten makkelijk bereikbaar. Veel gebeurt in ontmoetingscentrum d’n Tref, waar ook clubs hun vaste stek hebben. Een greep uit het recreatieve programma: soosavonden, internetcafé, spelactiviteiten, optredens, vakantie- en feestdagaktiviteiten, clubs zoals zangkoor, trommelclub, Bocciaclub, Fitnessclub, Zwemclub Plons en de PSV-fanclub. Zonhove heeft ook een eigen IVN-natuurclub en je kunt er zaalvoetballen. Maar ook evenementen en dagtochten staan regelmatig op het recreatieprogramma.

Samen vieren 
Zes keer per jaar is er een viering. Kerstmis, carnaval en lente/ Pasen zijn vaste momenten, daarnaast zijn er themavieringen over bijvoorbeeld vriendschap of herin­nering. De organisatie is in handen van de geestelijk verzorger en vrijwilligers. Cliënten brengen actief ideeën in. Ook doen ze mee via muziek, zang, zelfgeschreven verhalen en rituelen.

Buurtvereniging Gehurterbij
Buurtbewoners en Zonhove werken op een unieke manier samen in buurtvereniging Gehurterbij. Ze hebben diverse  activiteiten op touw gezet, waaronder bingo, carnavalsoptocht, garage-sale, sjoelen, kinderbios, Halloween-avond, buurtbarbecue en kerststukjes maken. In 2012 ontving Gehurterbij de landelijke Gouden Prokkel prijs voor het organiseren van de meest ‘prikkelende’ ontmoeting: samen EK voetbal kijken in combinatie met een barbecue. Zonhove ‘hoort erbij’! Volg ons ook op www.gehurterbij.nl