Werken kun je leren!
Door Wendy Boogers
SWZ / Carrousel

Carrousel ondersteunt mensen met een beperking, voor wie het niet zo vanzelfsprekend is om een passende werkplek te vinden en te behouden.
Jongeren die zich niet prettig voelen binnen de reguliere dagbesteding en zich meer thuis voelen in een ‘normale wereld’, met collega’s om zich heen.
Onze missie is dat niemand thuis hoeft te zitten, maar iedereen van toegevoegde waarde is. Werken vergroot je zelfstandigheid, gevoel van eigenwaarde. Het biedt kansen om jezelf te ontwikkelen en mee te kunnen doen in de maatschappij.

Hieronder kunnen jullie het interview lezen van Rick Jansen en Irene Herben (verantwoordelijk voor het vastgoed bij SWZ)
Rick zocht een werkervaringsplek en heeft de hulp ingeroepen van Carrousel, wat heeft geresulteerd in een werkplek bij de afdeling Administratie van SWZ Zonhove!

                                             

Rick:

’’Zonhove is voor mij een veilige werkplek. Het maakte de stap naar werk minder groot’’.

 

Wat was je eerste indruk van Zonhove?

Ik kende het al van mijn broer die op Zonhove werkt. Ik hoorde van hem dat de mensen die hier werken behulpzaam zijn. Dat gaf me vertrouwen.

 

Hoe was de samenwerking met Irene als 1e aanspreekpunt en je andere collega’s binnen de afdeling Administratie?

Irene heeft erg haar best gedaan om werk voor me te zoeken wat bij me past. Ik kon altijd bij haar terecht voor vragen. Het is fijn dat er iemand op de afdeling is waar ik altijd naar toe kan.

Ook met mijn andere collega’s heb ik een goed contact. Ze maken een praatje met me en weten me te vinden als ze me nodig hebben voor een klus.

 

Wat heb je allemaal geleerd?

Het is fijn dat ik werk heb en daarmee een goede daginvulling.

Ik kan nu beter om hulp vragen en dingen aangeven als ik iets niet begrijp of als ik ergens moeite mee heb.

 

Waar heeft Carrousel je bij geholpen?

Bij Carrousel kon ik de dag opstarten en afsluiten. Het was erg fijn dat ik terug kon vallen op de medewerker van Carrousel en er altijd tijd was voor een gesprek. Ik kon er terecht voor vragen en mijn leerdoelen werden besproken.

 

 Irene:

’’Sta ervoor open. Het levert meer op dan je denkt’’.

 

 

Wat was je eerste gedachte toen je hoorde dat er een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek zocht bij de afdeling Administratie van Zonhove?

Het is goed dat we hier als SWZ voor open staan en mensen die wat meer ondersteuning nodig hebben, de kans geven om aan het werk te gaan.

We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid hierin, dat is belangrijk en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

 

Hoe heb je het samenwerken met Rick ervaren?

Ik vind het een uitdaging om mensen verder te helpen en een steuntje in de rug te geven.

Binnen onze afdeling was het een nieuwe ervaring om samen te werken met iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het was voor ons allen een beetje wennen, maar het is heel goed gegaan.

 

Wat heeft het jullie opgeleverd?

Rick is een harde werker. Op meerdere afdelingen heeft hij veel werk verzet. Werk wat anders een tijdje zou blijven liggen.

Hij is een fijne collega!

Deze ervaring is erg positief geweest. Zowel voor Rick, als voor ons team en SWZ!

 

 

 

Wil je meer weten over Carrousel? Neem dan contact op met Wendy Boogers. Tel: 088799-8037.

Wil je meer zien van Carrousel? Like dan onze facebookpagina: carrouselwerkt