Wie de laatste maanden de belevingsboerderij ons erf van Zonhove bezocht heeft zal het zeker opgevallen zijn dat de boerderij bloeiende en groeiende is. Er valt steeds meer te beleven en de nieuwste aanwinsten Sientje en Siva dragen daar zeker aan bij!

De beheerders van de belevingsboerderij ons erf  hebben sinds 2013 een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd die nu hun vruchten beginnen af te werpen. Zo zijn het tuinproject en de dagbesteding ‘dieren verzorgen’ samengesmolten tot één groep. De nadruk ligt nog meer op beleven, meewerken en meehelpen. Door intensief samen te werken kunnen de beheerders een bredere waaier aan activiteiten aanbieden. Zo is er een bijenproject gestart waar de cliënten bij betrokken zijn.

Regelmatig wordt er aan de cliënten gevraagd welke richting ze uit willen met de boerderij en wat hun wensen zijn. Uit deze gesprekken bleek dat er volgens de cliënten wel wat grotere dieren op de boerderij thuishoren. De keuze viel al gauw op ezels. Door hun vriendelijk voorkomen en sociale karakter.

Deze wens kwam de Lionsclub Son en Breugel ten gehore en ze besloten via de ondernemers avond Son en Breugel de aankoop te sponseren. De firma Rendac heeft hiervoor duizend euro geschonken waarmee de ezels aangekocht konden worden. Op deze manier hoefde Zonhove enkel het hekwerk en de stal te financieren. De wens van de cliënten werd werkelijkheid! 

De twee ezels, Sientje en Siva, blijken een schot in de roos te zijn, een echte aanwinst voor de belevingsboerderij en Zonhove.   Het verzorgen van de ezels word met veel overgave door de cliënten gedaan, borstelen, knuffelen, eten geven en er wordt meerderemalen per week met de ezels op het terrein gewandeld. Je ziet trotse cliënten die ook zelf het touw in handen krijgen en de ezels de baas zijn. Op dinsdag kunnen we op een paar fanatieke vrijwilligers rekenen en maken de ezels met cliënten een wandeling door het dorp. Dit heeft ons al heel wat leuke reacties en aanspraak bezorgd.

Wie de ezels en de andere dieren van de belevingsboerderij wil komen bewonderen en aaien is welkom van maandag tot en met vrijdag van 10u tot 16.30u. U bent meer dan welkom!

ezeloverdracht 553 ezeloverdracht 570 ezeloverdracht 585