Per 17 juni 2014 is de oude ‘Jungle’ bij Brink 19 op Zonhove omgetoverd tot een nieuwe groep voor dagbesteding op locatie Zonhove met de naam Jade!
Jade is een edelsteen met een reinigende en beschermende werking op het lichaam en zorgt voor harmonie en evenwicht voor lichaam en geest.

In de begeleiding van de cliënten op Jade willen we de eigenschappen van deze edelsteen terug laten komen. Jade is bedoeld voor cliënten met een zeer intensieve begeleidingsvraag, die zeer gevoelig zijn voor overprikkeling en/of veranderingen als gevolg van bijvoorbeeld een stoornis binnen het autistisch spectrum. Het is een kleinschalige groep waarbij de focus ligt op het bieden van begeleiding op maat om onrust en/of negatieve emoties te verminderen. Dit gaan we doen door het bieden van een individueel dagprogramma met een vaste structuur en een goede balans tussen in- en ontspanning. Belangrijk is ook een gedoseerd prikkelaanbod en aandacht voor beweging en sensorische integratie. Op de groep zijn individuele, beschutte werkplekken en daarnaast zijn er, indien mogelijk, ook gezamenlijke momenten. We vinden het belangrijk dit alles te bieden in een huiselijke sfeer. De ruimte is volledig vernieuwd zoals te zien is op de foto’s.
Vanaf 18 augustus bestaat groep Jade uit 3 deelnemers en dit aantal zal in de nabije toekomst uitgebreid worden.

Wil je wat meer weten over Jade of een keer een kijkje komen nemen op de groep, neem dan contact met ons op via het algemene nummer van SWZ.

Uploaded image: No description set.