Door Lieke Feyen en Wendy Boogers
SWZ / Carrousel

Carrousel richt zich op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die ondersteuning nodig hebben bij het vinden en behouden van werk.
Als de stap naar werken in een regulier bedrijf (nog) te groot is, kan werken op het terrein van Zonhove of in een beschutte omgeving uitkomst bieden: Zij kunnen werkzaamheden uitvoeren waar begeleiding nabij is en waar ruimte is om arbeidsvaardigheden te trainen.
Met als doel het vergoten van de zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling en waar mogelijk door te kunnen groeien naar de arbeidsmarkt.

Met veel enthousiasme zijn we begonnen met het opzetten van twee werkomgevingen. We willen jullie graag op de hoogte brengen van deze ontwikkelingen.

Vanaf 27 november 2017 gaat het Serviceteam van start!

In dit team gaan medewerkers hard aan de slag en gaan ze leren(d) werken.

Er is veel te doen op het terrein van Zonhove. Denk hierbij aan schoonmaakwerkzaamheden in d’n Tref, koffieservice in het hoofdgebouw, ophalen van vuilniszakken bij de woningen.

De komende tijd gaat het Serviceteam 3 dagen per week aan de slag, te weten de maandag, donderdag en vrijdag. Later hopen we dit uit te breiden naar een volle werkweek. De medewerkers zijn te herkennen aan een blauwe polo en jack, voorzien van onderstaand logo:

Binnenkort opent Strijkwinkel haar deuren.

Deze winkel wordt gevestigd in het oude pand van Kado & Zo aan het Raadhuisplein in Son.

Strijkwinkel is een werkplek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt strijkwerkzaamheden gaan uitvoeren. Zij kunnen hier werkervaring opdoen en op deze manier participeren in het dorp.
We starten met een pilot met een vastgesteld klantenbestand die hiervan gebruik gaan maken. Strijkwinkel is een initiatief van de Gemeente Son en Breugel, Carrousel en WSD.      

Wil je meer zien: Like onze Facebookpagina: Carrouselwerkt

Wil je meer weten, heb je vragen of tips: Mail of bel naar lieke.feyen@swzzorg,nl 088-7998117 of wendy.boogers@swzzorg.nl 088-7998037. Of loop gerust eens binnen bij Carrousel aan de Nieuwstraat 52 in Son.