De cheque wordt overhandigd | Fotonummer: 86af34

Het was donderdagochtend 3 oktober een feestelijk gebeuren in stal Klampenhof. Door twee medewerkers van de Rabobank, werkgebied Son en Breugel, werd een cheque uitgereikt aan het therapeutisch paardrijden van SWZ-Locatie Zonhove. Tevens werden de eigenaren van de stal in het zonnetje gezet voor hun inzet en bijdrage aan dit mooie initiatief.

“Vanuit ons coöperatiefonds mag elke werknemer van Rabobank Regio Eindhoven in 2019 een cheque uitreiken van vijfhonderd euro voor een goed doel in het marktgebied waar zij wonen en/of werken”, vertelt Cindy Rokven, accountmanager bedrijven. “Onlangs was ik op zakelijk bezoek bij Jos en Annemarie van den Oever van stal Klampenhof te Breugel. Daar zag ik hoe kinderen onder begeleiding op een pony reden. Wat mij trof was het grote plezier en enthousiasme dat deze kinderen en hun begeleiders uitstraalden. Het echtpaar Van den Oever vertelde dat het hier het fysiotherapeutisch paardrijden van de SWZ betrof en dat zij elke maandag- en donderdagmorgen de bak exclusief mogen gebruiken.” Naderhand kwam Cindy in contact met Lieke van Esch, fysiotherapeute SWZ. Zij is samen met haar collega Monique Martens al dertig jaar de drijvende kracht achter deze bijzondere therapievorm.

Meerwaarde is groot
Lieke vult haar aan: “Toen wij startten met deze therapievorm werd het therapeutisch paardrijden volledig betaald door SWZ. Maar door alle financiële veranderingen in de zorgsector, verandering in het afgeven van een indicatie door de revalidatiearts en de visie op de bedrijfsvoering, is deze therapievorm (te) duur geworden. Voor ons is de meerwaarde van de pony als therapiemiddel echter zo duidelijk dat wij dit wilden behouden. Per jaar hebben we ongeveer achtentachtighonderd euro nodig om het paardrijden in de lucht te houden. Vandaar dat wij drie jaar geleden gestart zijn met sponsoracties.”

Vijf collega’s slaan de handen ineen
Cindy vervolgt: “Ik merkte dat dit initiatief grote indruk, ook als moeder, op me heeft gemaakt en vertelde hierover aan mijn collega’s.” Maarten Klik, accountmanager private banking, vult aan: “Ik heb een neef die meervoudig complex gehandicapt is en veel baat heeft bij het therapeutisch paardrijden. Het idee ontstond toen om de krachten te bundelen. Met vijf collega’s tezamen kunnen we nu een cheque aanbieden van vijfentwintighonderd euro om dit mooie maatschappelijke initiatief te ondersteunen.”

Dolblij
Breedlachend en dolblij namen beide dames de cheque in ontvangst. “Dit kunnen we heel goed gebruiken, medewerkers van de Rabobank geweldig bedankt”, lachte Monique. Ze snelde weer de bak in. Daar reed Mare voor het eerst op een pony. Mare is nog maar drie jaar. Zelfs de paardrijcap was nog te groot en te zwaar voor haar. Mare werd omringd door enkele van de twaalf vrijwilligers, zodat haar veiligheid geborgen was. Lieke: “Kijk, Mare zit rechtop op het paard met gestrekte rug. In een rolstoel hebben de kinderen de neiging in elkaar gedoken te zitten. Actief rechtop zitten is een van de motorische doelen die we met therapeutisch paardrijden weten te bereiken.”

Jos en Annemiek ontvingen van de medewerkers van de Rabobank als ‘dank je wel’ een dinerbon en een mooi boeket bloemen.

Belangstelling?
Lieke: “Zowel ouders als kinderen, maar ook de vrijwilligers en therapeuten genieten van het samen paardrijden als therapie. Om deze waardevolle therapievorm voort te kunnen blijven zetten, zoeken wij meer sponsoren. Dit kunnen bedrijven zijn, maar ook particulieren. Iedere bijdrage ondersteunt ons in het voortzetten van deze geweldige therapievorm. Een keer komen kijken mag altijd. Neem hiervoor eerst even contact op met Lieke via 06-40502298 of met Monique of 06-53488082. Wij hopen dat u geïnteresseerd bent geraakt in ons werk met de paarden!”

 

Klik hier voor de link naar het artikel op Mooi Son en Breugel.nl: https://www.mooisonenbreugel.nl/nieuws/algemeen/25130/fysiotherapeutisch-paardrijden-krijgt-cheque-van-medewerkers-rabobank-